fbpx

Албена е домакин за трети пореден път на международен турнир по петанк

Албена е домакин за трети пореден път на международен турнир по петанк

От днес, 24 май, в спортна база Албена стартира международния турнир по петанк Albena open. В състезанието ще участват повече от 20 отбора от цял свят. То ще е подготвително за предстоящото европеейско първенство в Брюксел.

През 2015 Албена и България за първи път ще бъде домакин на европейското първенство по петанк. Спортно-възстановителният комплекс Албена е един от най-големите в България и именно по тази причина е избран за това събитие. Спортът петанк набира все по-голяма популярност не само по света, но и в България. В съзнанието на повечето хора това е любимата игра на френските пенсионери, но всъщност това не е точно така. Малцина знаят, че тази игра е известна от древността. Древните гърци са я играли, използвайки монета и камък, а древните римляни са я разпространили по земите на днешна Англия, Франция и Германия. Заради страстта си към петанк известният пират Франсис Дрейк отказвал да започне битка с Великата армада, докато не приключи играта си. Почивката ви в България може да придобие нов смисъл като опитате да поиграте на петанк  или просто посетите този турнир.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.