fbpx

(Български) Банско вече е Зимната столица на Балканите (bg)

Банско вече е Зимната столица на Балканите

На грандиозна церемония в сръбския град Нови Сад, по време на Международното туристическо изложение Банско бе обявено за Зимна столица на Балканите.

bansko Предложението за високата награда бе на ръководството на Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Почетният знак бе връчен на кмета на Банско Александър Краваров.

Номинацията на Банско дойде след посещението през май на председателите от всички балкански страни. Тогава те разгледаха ски зоната, прекрасните малки и големи хотели, механите, инфраструктурата в града и в планината. Заключението им бе, че няма друго такова място на Балканския полуостров.

Това отличие е и голяма отговорност за Банско и го задължава да се представи перфектно като домакин на стартовете за Световната купа за мъже догодина.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.