fbpx
 

ЕК одобри 30 млн. лв. бевъзмездна помощ за туристическите фирми

Европейската комисия (EК) одобри предложената държавна помощ в размер на 30 милиона лева, с които трябва да бъде подпомогнат туристическият сектор, засегнат от пандемията. Средствата ще бъдат разпределени правопропорционално между одобрените кандидати под формата на преки безвъзмездни плащания.

tourism polieceЗа помощта могат да кандидатстват компании от туристическия сектор, но и козметични салони и фитнеси. Те трябва да докажат спад на оборота през 2020 г. от поне 30 на сто в сравнение с предкризисната 2019 г. Освен това помощта, която ще получат компаниите не може да надвишава 20 на сто от оборота на съответната фирма за 2019 г. или 1,8 млн. лв.

Очаква се кандидатстването по схемата да започне до дни, а средствата да бъдат преведени към туристическите компании през декември.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.