fbpx
 

Започва изложението DiVino.Taste 2021 в Интер Експо Център в София

От днес до неделя, 21 ноември, почитателите на хубавото вино могат да намерят новите си любими брандове и питиета по време на изложението DiVino.Taste 2021, което се открива за широката публика в 16 часа в Интер Експо Център в София. До 21 часа днес можете да опитате колкото успеете от предлаганите 450 вида вина. Предвид факта, че една нощ не стига за този подвиг, можете да продължите с дегустациите и на 20-ти ноември от 11 до 19 часа и на 21-ви ноември от 10 до 17 часа.

Цената на билет за един ден е 19 лева, за два – 25 лева и за три – 35 лева, а броят на дегустациите, на които ви дава право пропускът е неограничен. Ако не си носите собствена чаша, получавате такава срещу депозит, а има и опции за закупуване. Единственото условие да присъствате на форума е да имате зелен сертификат за валидна ваксина срещу Ковид-19, отрицателен антигенен тест от последните 48 часа или негативен PCR от последните 72 часа. На DiVino.Taste ще има и лаборатория за бързи антигенни тестове.

За да си водите по-лесно бележки и да не забравите кои са вината, чиято дегустация най-много ви е харесала, можете да изтеглите и мобилното приложение DiVino.Taste може да бъде изтеглено от Google Play Магазин за Android и от App Store – за iPhone. В него ще намерите информация за всички близо 450 вина, които ще бъдат представени на изложението. Винарските изби, заедно с вината им и номера на щанда в приложението, са организирани както по региони и по азбучен ред в рамките на всеки регион, така и само по азбучен ред.

Приложението позволява да си водите бележки за всяко вино и да давате оценки. С един клик се отбелязват вината, които особено много сте харесали (любими), а после всички любими вина са организирани в строен списък със запазени оценки и бележки. В приложението ще намерите и карта-схема на изложението. На изложението вината от местни български сортове пропорционално да са най-много в сравнение с предишните издания, съобщават организаторите. Това ще и първото издание на изложението от началото на ковид кризата. През 2019 г. на форума са били измити близо 55 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани над 2 тона лед.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.