fbpx
 

Започва DiVino.Taste

Днес започва любимият на ценителите на българското вино форум – DiVino.Taste 2023. Събитието ще се проведе за 12-и път тази година – от 1 до 3 декември в зала 1 на
Интер Експо Център София.

DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина, което се провежда всяка година обикновено през ноември. DiVino.Taste е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качественото българско вино и винопроизводство.  При безкомпромисно равни условия за всички винени изложители – малки, средни и големи, изложението събира под един покрив най-добрите български вина – нови и от актуални реколти. Включват се значима част от българските винарски изби – както дебютанти, така и утвърдени традиционни изложители. При това самите собственици и винари застават най-често зад щанда, за да предложат и представят продуктите си и да разкажат историите на създаването им.

Така DiVino.Taste е подходящо и интересно събитие както като професионална платформа за непосредствен контакт между българските производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, така и като своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или винолюбители – начинаещи и напреднали. Едно място за срещи, запознанства и градивни дискусии между колеги, приятели, съмишленици – споделящи уважение и интерес към света на виното.

Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino.Taste. Тази година, в 12-ото издание, участващите винопроизводители са рекорден брой – повече от 90. А вината, които те ще предложат за дегустация, са над 600!.Акцентът в предстоящото издание е върху винените региони – една дискусионна тема, която вълнува винената общност. Защото за виното произходът е от огромно значение. Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също са основно свързани с темата.

Билет за трите дни на изложението струва 60 лева, за два дни – 50 лева, а за ден – 35 лв. или 40 лева.

Работно време на изложението DiVino.Taste 2023
1 декември, петък, от 14:00 до 16:00 – само за професионалисти и медии
от 16:00 до 21:00 – за всички посетители
2 декември, събота, от 11:00 до 20:00 – за всички посетители
3 декември, неделя, от 11:00 до 19:00 – за всички посетители

 

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.