fbpx
 

Максимум двама души под чадър на плажа през това лято

Максимум двама души ще могат да отдъхват под един плажен чадър през идното лято, ако не са членове на едно семейство. Самите чадъри с прилежащите им плажни принадлежности ще трябва да са поставени на разстояние от поне 4,5 метра един от друг. Това са част от мерките разписани от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова за предстоящия летен сезон като част от усилията за ограничаване на пандемията от Ковид.-19. На плажа трябва да има възможност и за плащане през ПОС терминал – както за чадъри и шезлонги, така и за предлаганите на ивицата развлечения, пише още в заповедта.

Сред предписанията на министъра още е задължително носене на маска в местата за настаняване, освен при консумация на храни и напитки. Ако гостите не разполагат със собствена такава тя трябва да им бъде осигурена безплатно, пише в документа. В случай, че турист се разболее той трябва да бъде изолиран в специално помещение определено за целта, в което ще бъда обслужван от един единствен служител до пристигане на медицинските работници. Хотелите и къщите за гости няма да имат задължение да сключат договор с определено медицинско заведение, а действията им ще се предписват в конкретния случай от здравните власти.

В хотелите гостите ще трябва да спазват дистанция от 1,5 метра помежду си, а при настаняване на рецепция – от три метра.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.