fbpx

Празник на черешата 2014

Празник на черешата 2014

На 27 и 28 юни в Кюстендил ще се проведе традиционния празник на черешата, плодът, благодарение на който кюстендилския край се слави като Овощната градина на България. Събитието ще бъде открито от четирима кметове: Йорданка Фандъкова, Росица Янакиева, Атанас Камбитов и Петър Паунов. През тази година изданието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019”.

Институтът по земеделие ще представи над осемдесет сорта череши. Предвижда се и разнообразна културна програма, в която ще бъдат направени изложба на череши и произведения от череши, конкурси за: най едра череша, най-красив щанд и конкурс по надяждане с череши.

Тази година събитието се провежда съвместно с международния фолклорен конкурс „Пауталия”, където се очакват над 2500 участника от България, Сърбия и Македония. В заключителния концерт като водещ ще вземе участие известната българска актриса Александра Сърчаджиева, която ще има удоволствието да покани на сцената едни от най-известните изпълнители в световния музикален свят – популярната израелска певица Лиора и роклегендите от югогрупата Хари Мата Хари.

За любителите на футбола ще бъде изградена специална LET стена от 18 кв.м., на която ще могат да проследят двата осмина финални мача, предвидени в програмата на световното първенство по футбол 2014 година.

СПА курорти, България, Кюстендил

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.