fbpx
 

Строят нова сграда на хотел “Пирин” в Сандански за на 3,5 млн. лв.

Нова сграда ще бъде построена към петзвездния „Парк хотел Пирин“ в Сандански. Причината е липсата на достатъчно стаи, които да отговорят на търсенето на клиентите. Това обясни бизнесменът Стефан Шарлопов, който е собственик на веригата Шарлопов хотелс и председател на Българския съюз по балнеология и спа. Инвестицията в разширението на луксозния хотел ще надхвърли 3,5 млн. лв., а изграждането на новата сграда трябва да е факт до година и половина.

До дни предстои да бъде избран изпълнител на строителството сред 7 местни компании, които участват в конкурса за избор на изпълнител. Проектът ще бъде представен на 24 март в Сандански и е подкрепен от кмета на града Кирил Котев и кандидат депутата от ГЕРБ и бивш зам.-министър на туризма Александър Манолев.като важен за развитието на региона. В хотела ще бъдат разкрити и 30 нови работни места.

В момента хотелът има 100 стаи и апартамент ен комплекс с 57 собственика. Спа центъра, басейните и ресторантите в него обаче са напълно достатъчни, за да задоволят капризите и на гостите на новите 60 стаи. Целогодишната заетост на хотела е над 70%.  „Сандански има какво да предложи на туристите – лечебна вода, слънчеви и топли дни през по-голямата част на годината, уникален климат и както обещах на гражданите му, ще продължавам да инвестирам в този град“, обясни причината за новата инвестиция Шарлопов.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.