fbpx

(Български) Туристите в Пампорово трудно се ориентират сред новите хотели (bg)

Информационни табели и други средства като инфотерминали, какъвто има пред общинската администрация в Чепеларе, са необходими на туристите, за да могат да се ориентират в хаоса от хотели в Пампорово. Това изтъкна на среща в родопския курорт кметът на Чепеларе Георги Попов, цитиран от в. „Строителство имоти“.

Управата на Чепеларе покани хотелиерите, за да се запознаят с продуктите на „Инфотур център“, с които да станат по-разпознаваеми за лутащи се из курорта туристи. Даже идващи с години гости не могат да се ориентират в Пампорово заради новите обекти и променената визия на курорта, коментират от доста време работещи в родопската зимна дестинация.

„Аз съм кмет и не знам кой хотел къде е, та какво остава за туриста“, заяви кметът на Чепеларе Георги Попов.

За съжаление, едва десетина представители на хотели дойдоха в залата на кметството в Пампорово, където управителят на „Инфотур център“ Петър Вълков презентира продуктите на компанията.

Идеята е да се създадат информационни табели, които от една страна да бъдат рекламни, а от друга – да са информационни и указателни и изработени в съответствие с европейските стандарти.

Системата „Инфотур“ събира и представя на национално ниво актуална и полезна информация за общински и туристически услуги, туристически обекти и събития, като подпомага държавата в туристическия сектор, браншовите организации, информационните центрове към общините в Югоизточна Европа и най-вече своите клиенти и абонати, обясни пред събралите се Вълков.

Чрез електронно защитени информационни системи за общинска и туристическа информация могат да се правят и директни резервации в места за настаняване, посочиха от фирмата.

Правят паркинг за 500 места на ски център „Мечи чал“

Многофункционален паркинг за над 500 леки автомобила ще бъде направен на долната лифтова станция на ски център „Мечи чал“, съобщи кметът Георги Попов. В момента се изчаква да приключат дела, при които собственици на парцел да си поделят имота. С изключение на един от тях те са се договорили да продадат терените за нуждите на ски центъра.

„Искаме да не изнервяме туристите да търсят места за паркиране. Държим на имиджа си на народен курорт и като такъв трябва да имаме възможност да посрещаме повече гости, дошли само за ден на ски центъра. Предишната зима показа, че има много такива посетители на града“, коментира Попов.

За този зимен сезон ски центърът ще предложи нов маршрут за велотуризъм. „Трасирането му е направено вече, оценката на изпълнението е много добра – казват, че е по-добър от този на Боровец“, обобщи Попов. Маршрутът е за любителите на екстремните спортове.

Новост тази зима ще бъде и голям комплекс с ресторант и кафене, направен от „Чепеларе курорт“ на горна лифтова станция. Изградени са и две нови отсечки, свързващи съществуващите писти, извършена е и рекултивация на пистите. Прави се и пълна профилактика на лифта на ски центъра. Планираните за върха подобрения по инвестиционната програма на „Чепеларе курорт“ няма да станат факт тази зима заради продължителността на времето по приемане на документацията, необходима за обектите.

Източник: Econ.bg

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.