fbpx
 

Игри и забавления за световния ден на снега

И трите големни зимни курорта у нас – Банско, Боровец и Пампорово-Мечи Чал подготвят много игри, забавления и изненади за своите гости на 21-ви януари. Тогава навсякъде по земното кълбо се отбелязва Световния ден на снега. Инициативата за празника е на Международната ски федерация. Целта му е повече млади хора да заобичат зимните спортове и всички занимания, свързани със снега.

В Боровец всички, които искат да направят първите си стъпки в зимните спортове ще могат да получат безплатни уроци по ски и сноуборд. Най-малките ще могат да се забавляват в детския парк „Борокидс“, а големите да наблюдават демонстрации от представители на планинската спасителна служба и от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил.

Организаторите на празника в Пампорово също обещават много игри, забавления и изненади. Традиционна за най-малките в курорта има и сладка торта. Световният ден на снега се отбелязва и в Банско. Ето и някои любопитни факти за снега. Мит е, че няма две еднакви снежинки, тъй като учени доказали тъкмо обратното. Според доказаните сведения най-големите снежинки падали някога са били с диаметър от 40 сантиметра. Дори и да няма такива в българските зимни курорти все пак забавленията на 21-ви януари са гарантирани.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.