fbpx
 

1300 посетиха Асеновата крепост само за три дни

1300 души са посетили Асеновата крепост само през първите три дни на 2021 г. – от 1-ви до 3-ти януари. А приходите от продадените билетчета и сувенири възлизат на общата сума от 6600 лв.

Първите туристи през тази година, разгледали паметника на културата са били младо семейство от Хасково. Като изненада от атракцията са ми предоставили безплатна беседа и не им поискали да платят входна такса


Само на 2 януари в Асеновата крепост са решили да прекарат част от почивния ден 654 души. През цялата изминала 2020 г. туристите в забележителността са били 63 086 души, а приходите от дейността на атракцията – 260 000 лв. Гостите обаче са били с близо една трета по-малко спрямо 2019 г.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.