fbpx
 

299 евро за круиз с компанията Celestyal в Гърция догодина

Вече няма да изисквате ваксинационни сертификати

Круиз край гръцки острови на цена само от 299 евро предлага компанията Celestyal през 2023 г. Маршрутите за следващата година ще включват по-дълъг престой на островите, които се посещават, като акцент е поставен върху бижутата на Гърция – Санторини и Миконос, а цените ще са гъвкави, като клиентите ще могат да избират между различни пакети, съобщиха от фирмата. Добрата новина за пътуващите е, че от догодина отпада и изискването за представяне на ваксинационни сертификати, а маските на борда вече не са задължителни освен за персонала.

Най-евтината тарифа, наречена „inclusive“, включва безплатно изхранване и селекция напитки с храна, развлечения, разнообразни дейности за през деня, пристанищни такси и бакшиши. В цената се включва и отстъпка за екскурзии на брега с възможност за предварителна резервация от 75 евро на човек. Тарифата „enhanced“ включва неограничен пакет премиум напитки, ежедневен комплимент от 1 час безплатен Wi-Fi, 25 на сто отстъпка за ястията специалитети на борда и отстъпка за екскурзии на брега с възможност за предварителна резервация от 150 евро на човек. Освен това при предварителна резервация ще се предлагат и допълнителни отстъпки за определени пакети.

Най-евтините круизи с тарифата „inclusive“ ще струват 299 евро, а цената на тези с допълнителните услуги, включени в „еnhanced“ круизите започва с 429 евро. През 2024 г. Celestyal ще стартира новия си петдневен маршрут „Легендарна Егея“ с посещение на Санторини, Родос и Самос в Гърция, както и на Истанбул в Турция. Самос е остров, обвит в легенди и естествена красота, домът на бащата на математиката Питагор, астрономът Аристарх и философът Епикур.Локацията е известна също със сладкото си вино мускат. Цените за този круиз започват от 479 евро на човек.

Маршрутът „Легендарна Егея“ с четири нощувки посещава Хиос, Кос и Миконос, както и Истанбул. Новите дестинации в този маршрут включват Хиос и Кос. Хиос е истинско скрито съкровище в Егейско море, известно най-вече със своите мастикови дървета, от които се произвежда известната подправка мастика с приложение в производството на ликьори и десерти. Подправката се отглежда в Хиос от седми век след новата ера и в резултат на това островът е получил специално географско означение и наименование за произход. Кос е известен със своите девствени пясъчни плажове и богата гръцка и римска история и забележителности. Цените за маршрута започват от 399 евро на човек.

При маршрута „Легендарно Йонийско море“ с пет нощувки се посещават Котор в Черна гора заедно с Корфу и Крит (Ханя, Суда). Котор е град крепост на адриатическото крайбрежие на Черна гора с характерни криволичещи улички и атмосферата на средновековен стар град с романски църкви и очарователни площади. Корфу е една от най-космополитните средиземноморски дестинации, с мултикултурно наследство, исторически паметници, зашеметяващ природен пейзаж и кристално чисти води. Ханя е вторият по големина град на Крит. Той е исторически град със стени във венециански стил. Цените за новия маршрут с пет нощувки в Йонийско море започват от 479 евро на човек.

За гостите, които желаят да останат по-дълго и да изследват повече, Celestyal предлага различни комбинации, вариращи от девет до 14 нощувки, като например маршрута „Легендарните Егейско и Йонийско морета”, посещаващ Санторини, Родос, Самос, Хиос, Кос, Корфу, Крит (Ханя Суда) и Миконос в Гърция, Истанбул в Турция и Котор в Черна гора. Цените започват от 1609 евро за 14 нощувки.

Celestyal се завръща в Египет и Израел с маршрут „Три континента“, маршрута „По стъпките на св. Павел“ и специални ваканционни пътувания. Маршрутът на Celestyal със седем нощувки „Три континента“ се завръща и през 2023 г., включвайки локации в Гърция, Турция, Израел, Египет и Кипър. Цените започват от €599. Маршрутът със седем нощувки „По стъпките на св. Павел“ също се завръща през есента на 2023 г., като посещава Солун, Кавала и Патмос в Гърция заедно с Истанбул, Дикили и Кушадасъ в Турция. Цените започват от €1,149.

princes islands istanbul turkey

След този круиз предстои ексклузивно празнично предложение – специален коледен круиз с 19 нощувки, който посещава Солун, Волос, Родос и Крит (Гърция), Измир, Кушадасъ, Анталия, Истанбул (Турция), Лимасол (Кипър), Александрия (Египет) и посещение за една нощ в Хайфа (Израел), за да прекарате Бъдни вечер и Коледа в Светите земи. Цените започват от 1989 евро. Това преживяване може да бъде разделено и на маршрути с 8 или 11 нощувки.

През есента на 2024 г. предстои завръщането на маршрута със седем нощувки „Еклектична Егея“, който включва Истанбул, Кавала, Солун, Волос и Санторини и стартира от €599. Celestyal ще предлага и специално празнично пътуване с 14 нощувки, включващо Египет, Хайфа (Израел), Лимасол (Кипър), Родос (Гърция), Волос (Гърция), Солун (Гърция), Истанбул (Турция), Кавала (Гърция) и Сирос в Гърция. Резервациите започват от €1609. Този круиз може да бъде разделен и на два маршрута от по 7 нощувки всеки. Периодът за резервации стартира от 3 октомври и ще продължи до 30 ноември 2022 г.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.