fbpx
 

3-то място в Европа за замъка в Равадиново

Поредно признание получи замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Българската забележителност се нареди на 3-то място в Европа сред най-добрите и красиви замъци за посещение на Стария континент в класацията на European Best Destinations. Пред родната атракция се нареждат единствено националният дворец Пена в Синтра, Португалия и дворецът-крепост на испанските крале Алкасар в Сеговия.

За сметка на това „Влюбен във вятъра“, който е единственият новопостроен замък в Европа изпреварва един от най-прочутите твърдини на Стария континент, изграден като сцена за произведенията на композитора Вагнер – Нойшванщайн. Образът на германския замък дълго време се използва стилизиран като емблема на филмовата компания Уолт Дисни. Замъка в Равадиново пък е сцена за един от филмите й.

В приказния замък, построен на 3 километра от Созопол, е заснета лентата „Спящата красавица“ през 2013 г. След „Влюбен във вятъра“ в европейската класация остават знакови замъци и дворци в Германия, Франция, Уелс, Шотландия, Румъния, Австрия и дори замъка Уиндзор в Англия. Замъкът е построен от бизнесмена Георги Тумпалов.

За да отбележи значимостта на приза в българския замък на 22-ри август ще гостува лично президентът на European Best Destinations. В Равадиново той ще присъства на кръгла маса за приноса на туристическите атракциони за устойчивото развитие и просперитета на регионите в ЕС.

В замъка бизнес, местни власти и представители на държавата ще дискутират ролята на общините и държавата в създаването на нови туристически продукти, възможностите за сътрудничество между частния бизнес и държавните структури. Както и възможностите за европейско финансиране на частните туристически атракциони в България. Входът за посещение на замъка в Равадиново е 20 лева, като времето за посещение е неограничено.

Само преди три седмици в близост да замъка отвориха и най-големият аквапарк у нас – „Нептун“. В него можете да се насладите на 14 типа водни атракциони. Сред тях са воден вихър с преплитащи се пързалки и камикадзе – почти отвесна пързалка, която е подходяща за любителни на адреналина.

Аквапаркът ще е отворен за посетители от 10 до 18.30 часа. Целодневният билет за възрастни струва 38 лева, а ако влезете след 14.30 часа цената става 30 лева. Деца на ръст от 90 до 130 см плащат 20 лева за цял ден и 10 лева след 14.30 часа. Малчуганите с ръст под 90 сантиметра могат да се забавляват в аквапарк Нептун напълно безплатно. Всеки, който си купи билет за аквапарка след това може да се посети замъка „Влюбен във вятъра“ с 20% отстъпка от цената на билета.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.