fbpx
 

44 000 лалета и 60 000 теменужки ви чакат в Балчик

 

За поредна година Ботаническата градина в Балчик се превръща в истински земен рай за любителите на цветята и красивите гледки. 44 000 лалета и 60 000теменужки очакват гостите на града, за да направят посещението им незабравимо. Работното време на университетската ботаническа градина през април е от 08:30 часа до 19 часа, а през май  – от 8 до 20 часа. Входният билет струва 15 лева, а ученици, студенти и пенсионери плащат три пъти по-евтино – по 6 лева на човек, а децата до 7 години влизат безплатно. Семейният билет за родители и деца на възраст до 18 години струва 30 лева.

Предлагат се е и сезонни билети, като те са с продължителност от минимум 5 дни. Първият ден струва 15 лева, а за всеки следващ ден входът излиза по 3 лева на човек. За ученици и студенти сезонният билет струва 5 лева за първия ден и по 2 лева за всеки следващ.

Паркирането на автомобила ви за един ден струва още 6 лева. Ако искате и екскурзовод – най-евтината оферта е за група до 10 човека, когато гидът струва общо 24 лева.

Освен на бели, жълти, червени, лилави, пъстри и черни лалета в Ботаническата градина можете да посетите и постоянната експозиция на кактуси. И да се порадвате както на мъниците с големина от по няколко сантиметра, така и на екземпляри, преживели вече няколко човешки живота. В самата градина дълго можете дас е разхождате наслаждавайки се на зеленината, фонтани, водопади и вековни дървета.

В Ботаническата градина има и още една забележителност, макар и от друг тип – винарна Queen’s Winery House. В нея напълно безплатно можете да опитате от разнообразните сладки вина, с които се гордеят производителите, да се насладите на нестандартните ракии от пъпеш и тиква. Или пък просто да си подсладите живота със сироп от смокини или рози.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.