fbpx
 

57 000 лалета ви чакат в Балчик

 

За поредна година Ботаническата градина в Балчик ще се превърне в истински земен рай за любителите на цветята и красивите гледки. 57 000 лалета от 85 сорта очакват гостите на града, за да направят посещението им незабравимо. Входният билет струва 15 лева, а ученици, студенти и пенсионери плащат три пъти по-евтино – по 5 лева на човек. Семейният билет за родители и деца на възраст до 18 години струва 24 лева. Децата до 7 години пък влизат напълно безплатно.

Освен на бели, жълти, червени, лилави, пъстри и черни лалета в Ботаническата градина можете да посетите и постоянната експозиция на кактуси. И да се порадвате както на мъниците с големина от по няколко сантиметра, така и на екземпляри, преживели вече няколко човешки живота. В самата градина дълго можете дас е разхождате наслаждавайки се на зеленината, фонтани, водопади и вековни дървета.

В Ботаническата градина има и още една забележителност, макар и от друг тип – винарна Queen’s Winery House. В нея напълно безплатно можете да опитате от разнообразните сладки вина, с които се гордеят производителите, да се насладите на нестандартните ракии от пъпеш и тиква. Или пък просто да си подсладите живота със сироп от смокини или рози.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.