fbpx
 

McCoy Tyner Legends, Cyrille Aimée и Knower пристиган за фестивала A to JazZ през юли в София

Фестивалът A to JazZ, който вече традиционно се провежда в Южен парк 2, ще доведе за първи път у нас световно известни изпълнители и ще даде шанс на българската публика да се докосне за първи път до до наследството на американската джаз легенда McCoy Tyner, изключителния глас на френската вокалистка Cyrille Aimée и феноменалните новатори Knower.

Фестивалът отново ще представи нови таланти от шоукейс програмата за уърлд музика от целия свят, а ежегодната конференция Music Talks Conference ще сподели опита на ключови експерти от музикалната индустрия, свързани с култура, фестивали, устойчивост и развитие на градската среда, съобщават организаторите на събитието.

McCoy Tyner Legends е проект, посветен на великия джаз пианист и един от основоположниците на модерния джаз. Влиянието и значимостта му в жанра го правят легенда, а трибютната програма ще пренесе публиката в магията на неговата музика, изпълнена от невероятен състав – Антонио Фарао, Рони Бъридж, Авери Шарп, Стив Туре и Чико Фрийман.

Вторият фестивален хедлайнер — френската джаз вокалистка Cyrille Aimée, притежава неповторим глас и сценичен чар. Нейният талант и стил са привлекли вниманието на музикални критици от цял свят, които я определят като въплъщение на същността на джаза. Knower пък идват на сцената на фестивала в пълен състав, за да представят лудия си подход към музиката. С елементи на джаз, фънк, електроника и несравнима енергия, те ще превърнат концерта си в един от най- запомнящите се моменти на фестивала за тази година.

Акцент и през тази година ще е опазването на градската среда, като организаторите са предвидили нова депозитна система за пластмасови бутилки, фестивални чаши, разделно събиране и рециклиращи инсталации.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.