fbpx
 

Апартаментите в Airbnb само със звезди

Само категоризирани със звезди апартаменти ще могат да бъдат продавани чрез онлайн платформи като Booking и Airbnb ако бъде прието предложението на български депутати за законодателни промени. Ако собствениците не се регистрират доброволно, но продължат да предлагат собствеността си онлайн те ще дължат глоба от 500 до 5000 при първо нарушение и до 8000 лева при второ.

На едноличните търговци и юридически лица, които оферират нелицензирани домове и имоти ще бъдат налагани имуществени санкции до 10 000 лв. при първо нарушени е и до 15 000 лв. при второ. При системно погазване на правилата министърът на туризма ще може да поиска от съда да блокира онлайн страницата на съответния нарушител. Темида ще има 72 часа да се произнесе по сигнала, а интернет доставчиците ще разполагат с 24 часа, за да спрат достъпа до страниците на некатегоризираните обекти.

tourism Bulgaria

Ако предложенията на депутатите Волен Сидеров и Менда Стоянова бъдат приети собствениците на имоти ще имат 3 месеца, за да категоризират апартаментите и къщите за гости. Според правилата на Закона за туризма това се случва след изпълнение на минимвални изисквания и проверка от страна на общината, на чиято територия се намира обекта. Според вносителите промените са стъпка в борбата с нелоялната конкуренция.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.