fbpx
 

В Албена смайват с десерти от миналото

Курортът Албена смайва своите гости с десерти от миналото. Сладки изкушения по рецепти от преди 50 години, когато започва да се изгражда комплесът, могат да опитат гостите в сладкарницата на 15-я етаж в хотел Добруджа. Цените на десертите също са като тези в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век.

Можете да опитате например шоколадов плезир. Десертът представлява крем в хрупкава фунийка по специална рецепта от 60-те години. Цената му е едва 1,53 лв. Плодовата мелба Фриско е направена от три вида сладолед, плодове и бишкоти и струва само 1,86 лв.  Баварският крем е приготвен по оригинална класическа рецепта и е гарниран със сметана и орехи. Цената на изкушението е 2,26 лв.

Така че ако искате да пиете едно кафе в романтична атмосфера, придружено с вкусен десерт, трябва да си подарите поне кратка почивка в Албена.

Резервирайте хотели в Албена
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.