fbpx
 

Албена черпи гостите си с нова сливова ракия

Собствена сливова ракия са произвели от „Албена“ АД. Напитката ще се предлага в хотелите и ресторантите на едноименното ваканционно селище. Вече са произведени първите 15 000 бутилки от питието, което се бутилира под наименованието „Златна слива“. Плодовете, вложени в направата на ракията, са отгледани на 140 декара в землището на село Преспа, община Балчик. Те са от четири различни сорта.

Albena plum brandy

Плодовете са биологично сертифицирани, което още веднъж потвърждава високото им качество. За производството на ракията са използвани 61 тона. Самата ракия се произвежда в Исперих. Градът е известен със своите традиции в производството на плодови дестилати. Гостите на комплекса ще имат възможност да се насладят на ракията „Златна слива“ както в хотелите на база Ол инклузив, така и в а ла карт ресторантите „Ciel Bleu“, „Beerhouse“, „Старият дъб“ и новия „Mamma mia“. Тя ще се разпространява и в магазинната мрежа.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.