fbpx
 

Вижте пришълецa, минотавърa и чудовището от Лох Нес от пясък в Бургас

За 11-та поредна година в Бургас можете да разгледате шедьоври, направени от пясък. Склупторите в това издание на фестивала изобразяват чудовища и митове. Участниците са от 9 страни. Малки и големи можат да разгледат и да се снимат край неуловимото и почти митич„но чудовище от Лох Нес, страшната Горгона медуза, Минотавърът, който се хранил с хора и заради когото бил построен най-известният лабиринт, пришалецът и други нереални герои.

sand festival burgas

Сред склутурите, които вече предизвикват интереса на посетителите са и тази на Денерис и дракона от култовия сериал „Игра на тронове“, сюжет от книгата и филма „Властелинът на пръстените“, Годзила и триглавата ламя от българските народни приказки. Произведенията на изкуството са разположени на площ от 5 декара, а за направата им са използвани стотици тонове устойчив на дъжд пясък.

sand festival burgas

Фестивалът може да бъде посетен до края на септември. Децата до 7 години могат да се порадват на склуптурите безплатно. Входът струва 3,50 лева, а за ученици и пенсионери е предвидено и намаление, така че таксата за тях е 1,50 лева. При групи над 10 души всеки плаща по 2,50 лева.

sand festival burgas
Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.