fbpx
 

Амстердам също с рестрикции срещу Aіrbnb

Властите в Холандия обмислят рестрикции срещу краткосрочното отдаване на жилища в Амстердам чрез платформата Aіrbnb. Към момента санкциите вероятно ще засегнат единствено централната част на града и най-посещаваните от туристите места. Освен това в града, известен с легализацията на леките наркотици и кварталът на червените фенери ще забранят и паркирането на туристически автобуси в центъра, както и акустирането на круизни кораби.

Освен това властите предвиждат и увеличение на туристическия данък в града със 7 на сто. Причините са същите, които изтъкнаха местните общности във Валенсия, Палма де Майорка и Мадрид – големият наплив от туристи, който води до непосилен за местните ръст на наемите на жилищните имоти.

От нaчaлoтo нa 2019-a, coбcтвeницитe нa жилищa, нaмиpaщи ce в нeoживeнитe paйoни нa Aмcтepдaм, щe мoгaт дa ги дaвaт нa тypиcти пoд нaeм чpeз ycлyгaтa нa Аіrbnb caмo 30 дни в гoдинaтa. Промените предвиждат и ограничаване на използването на алкохол в лодките по каналите на холандския град.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.