fbpx

Aнатолий Карпов открива школа за таланти в курортен комплекс Албена, България

Aнатолий Карпов открива школа за таланти в курортен комплекс Албена, България

Albena

Albena

В началото на месец май Анатолий Карпов, бившият световен шампион по шахмат, ще открие своя школа за млади таланти в курортен комплекс „Албена“. В академията на известния гросмайстор ще се обучават български и руски ученици на възраст между 8-18 години. През предстоящия летен сезон 2014 школата ще отвори врати за четири сесии – през май, юни, юли и август, като български и руски треньори ще занимават младите състезатели за период от десет дни.

В първата сесия ще се включат 20 български деца.

Най-обещаващите състезатели ще имат възможност да премерят сили със свои връстници в шахматните академии на Карпов в Москва или Санкт Петербург.

Педвижда се между сесиите за ученици в шахматната школа на името на Анатолий Карпов в „Албена“ и туристи да могат да научат повече за древната игра.

Резервация и настаняане в хотели в Албена

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.