fbpx
 

В още 39 руски града ще издават визи за България

39 нови визови центрове, които ще издават документи за право на престой в България, ще бъдат отворени в Русия. Това съобщиха от външно министeрство. Вече е подписан договор с външен доставчик на услуги – компанията „Ви Еф Ес Глобул“. Така визовите центрове, от които може да се закупи пропуск за страната ни в Русия ще станат общо 59. Целта на мярката е да се улеснят руските туристи, които имат желание да посетят страната ни, да се направи пътуването до визовите центрове по-бързо, лесно и евтино.

Bulgarian visas Russia

За да се увеличи туристопотока обаче разкриването на визови центрове няма да е достатъчно, категорични са от бранша. Нужни са още договорки за разкриване на повече редовни и чартърни линии, както и предлагането на добър продукт. Днес в София ще се проведе двустранен туристически форум, на който се очаква да бъдат взети мерки за увеличаване на гостите от Русия. На него ще присъстват руският премиер Дмитрий Медведев и българският министър-председател Бойко Борисов.

Bulgarian visas Russia

През миналата година в Русия са подадени 180 000 заявления за посещения у нас, като в това число не влиза броят на издадените многократни визи, уточниха от външно министерство. Досега визи за България в Русия бяха издавани в 20 града. Сега към местата, в които руските граждани могат да получат документи за пребиваване у нас се прибавят още руският туристически център Сочи, както и градове в Кавказ, Сибир и Далечния изток.

Bulgarian visas Russia

Ето и пълният списък на руските градове, в които ще бъдат издавани визи за България – Москва, Санкт Петербург, Псков, Кингисеп, Ивангород, Нижни Новгород, Казан, Екатеринбург, Краснодар, Велики Новгород, Ростов на Дон, Воронеж, Самара, Новосибирск, Калининград, Саратов, Уфа, Перм, Вологда, Смоленск, Хабаровск, Новоросийск, Иркутск, Владивосток, Красноярск, Омск, Петрозаводск, Мурманск, Архангелск, Челябинск, Виборг, Тюмен, Сургут, Волгоград, Пятигорск,Череповец, Владимир, Барнаул, Белгород, Брянск, Махачкала, Саранск, Тула, Рязан, Томск, Чита, Иваново, Калуга, Новокузнецк, Киров, Сочи, Курган, Курск, Липецк, Оренбург, Пенза, Ижевск и Уляновск.

Освен за Русия от външно министерство са взели мерки и за повишаване на туристопотока и улесняване на бизнес партньорствата със страната ни чрез увеличаване и на визовите центрове в  Китай и Индия. Документи, разрешаващи престоя у нас вече ще се получават в 15 китайски града и 16 индийски, съобщиха още от външно министерство.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.