fbpx

Ново признание за СПА туризма в България

Ново признание за СПА туризма в България

В Хисаря, в балнеокомплекс „Хисаря“, на 28 и 29 май се състоя първия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Слоганът на събитието бе: „Балнео и СПА туризмът – стратегически потенциал на България”. Партньори на конгреса бяха МИЕ, Община „Хисаря“ и ESPA – европейската СПА асоциация.

В програмата бяха включени и разгледани актуални теми, свързани с балнеологията и СПА туризма в България: рекламирането на нашата страна, подборът и обучение на специализирани кадри в областта на медикъл и СПА, новости и тенденции за подобряване на предлаганите услуги, стратегии за развитие на дестинацията България чрез специализиран туризъм, балнео и СПА продукти.

Специално участие взе вицепрезидентът на ESPA г-жа Юргита Казлаускиенес. Тя с радост отбеляза, че от шестте награди, които е раздала ESPA през тази години, 4 са отишли при участници от нашата страна. Най-иновативна община – община „Поморие“, отличена за иновативното си съчетание на СПА туризъм и модерно изкуство. В гранд хотел „Поморие“ два пъти годишно се провеждат международни салони за съвременни изкуства.

Фирма „Акватек“ за иновативна СПА концепция. „Белчин гардън“ със своята иновативна СПА програма за редукция на теглото и „Сана СПА“ – Хисаря за уникален СПА хотел.

СПА хотели, България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.