fbpx
 

Лили Иванова и Мистерията на Българските гласове на Аполония

Примата на българската музикална сцена Лили Иванова ще изнесе концерт на 1 септември в Созопол в рамките на фестивала Аполония. Концертът ще включва и най-новите песни на звездата и ще се състои само няколко дни преди началото на музикалното й турне. Фестивалът през 2017 -та ще се проведе от 26-ти август до 5-ти септември.

Почитателите на българските фолклорни ритми ще могат да се насладят на изпълненията на Мистерията на българските гласове, които ще открият Аполония, както и на представления на ансанбъл Чинари на 4-ти септември. Какво е празник край морето без Обичайните заподозрени и Стефан Вълдобрев. Техните закачливи летни ритми ще ви омайват на 29-ти август.

Други легенди на българската музикална сцена – Щурците ще вдигнат публиката на крака на 5-те септември. Освен това в музикалната програма на Аполония са включени още концерти на Камелия Тодорова и Орлин Павлов, Руши Видинлиев, Васил Петров, вечер на мюзикъла с Люси Дяковска. Както и концерт на Камерния ансанбъл на Софийските солисти и танцов спектакъл на Балет Арбеск.

Класическата музикална програма включва рецитал на Дора Делийска на пиано, концерта на Георги Вълчев /цигулка/ и Лора Чекоратова /пиано/, концерт на Валентин Гергов /виола:/, Кристиана Михайлова /бароково чело/ и Василий Илисавский / чембало/, вокална формация Светоглас, музикално-поетичен спектакъл Изпята поезия по стифове на Радой Ралин, концерт на Анка Гнот / китара и вокал/ и Георги Дончев /контрабас/, концерт на Минчо Минчев и Николай Минчев, изпълнения на Сузана Клинчарова /арфа/, концерт на Челисимо.

Освен това публиката ще може да се наслади на концерт на Теодора Сокоров /цигулка/, Антон Сокоров /цигулка/ и Ружа Семова /пиано/. Както и концерт на цигуларите от майсторския клас на Минчо Минчев и майсторски клас на Красимира Стоянова. По време на фестивала има и литуратурна, филмова програма, изложби, театрални изложби, както и джаз програма с най-известните изпълнители от българската музикална сцена.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.