Само местни производители на празника на сланината в Априлци

Само местни производители ще могат да предлагат ракия, скара и сланина на фестивала на ракията и сланината в Априлци. Те ще получат и специален знак, който да гарантира произхода на стоката им. Празникът през тази година ще се проведе на 10-ти февруари, на централния площад в града. Организаторите са предвидили вкусна изненада за гостите на събитието. Всеки ще може да опита от „Бабината гозба“.

Apriltsi bacon feast

Типичното за региона ястие ще бъде приготвено в огромен чорбаджийски тиган, а в състава му ще влязат 30 килограма сланина, 500 яйца и 30 килограма праз лук. Както всяка година е предвидена и богата фоклорна програма, а в народното веселие ще може да се включи всеки, който знае стъпките на българските хора или обича да слуша народна музика.

Apriltsi bacon feast

Местните производители пък ще могат да премерят сили в четири различни конкурса . Майсторът на най-крехката сланина ще получи за награда живо прасенце. Предвидени са и призове за приготвилия най-оригинално ястие със сланина, за най-атрактивно мезе от сланина и за най-ароматна, идеална на градус и вкусна домашна ракия.

Apriltsi bacon feast
Post Tags
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.