fbpx
 

В Априлци гощават със сланина и греяна ракия

Ако искате да присъствате на традиционна българска фиеста и да опитате майсторски направена сланина и греяна ракия, не пропускайте тематичния фестивал в Априлци. Той се провежда традиционно всяка година в съботата преди Великя пост, а през тази година купонът ще се вихри на 18-ти февруари.

Всеки ще може да опита от атрактивната „бабина гозба“. Тя ще бъде приготвена от един от най-атрактивните участници в теливизионното шоу „Мастър шеф“ Събин Ранков. В огромен чорбаджийски тиган той ще забърка 20 килограма сланина, 500 яйца и 30 килограма праз лук, за да нагости присъстващите. Естествено всичко това ще е гарнирано с много народна музика, хумор и танци.

Ще има и конкурси за ястия и продукти местно производство. Състезанията са в три категории – за най-вкусна и крехка сланина, за кулинарна изложба-базар за ястия със сланина и за най-добра ракия. Най-малките пък ще могат да премерят сили в това кой ще нарисува най-добрата рисунка на тема „ Празникът, видян през моите очи“. Победителите ще получат награди, като за най-добрият майстор на сланина призът е живо прасенце.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.