fbpx
 

Започва празникът на сланината и греяната ракия в Априлци

За първа година Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци ще продължи два дни. Освен вкусни дегустации на двата типични български специалитета е предвидена и богата съпътстваща програма. В нея ще вземат участие гайдарски състав „Родопски полъх“ от село Челопеч, Ива и Велислава Костадинови, Райко Кирилов, Валя Балканска и Петър Янев, Лилия Семкова, фолклорна формация „Елит“ от Ловеч, народен оркестър „Развитие“ от Стражица.

Предвидени са поредица от кулинарни състезания и забавления. Ще бъдат избрани майсторите, направили най-вкусна и крехка сланина, както и най-ароматната, идеална на градус и чудесна на вкус домашна ракия. Посетителите ще могат да се насладят и на кулинарната изложба с ястия от сланина и да опитат от специалитетите, които им грабнат вниманието.

В голям „чорбаджийски тиган“ ще бъде приготвена и „бабината гозба“. В програмата е предвидено и кулинарно състезание „Хелс Китчън“, както и игри от телевизионния формат „Фермата“ с участника Димитър Господинов – Гуспата.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.