fbpx
 

Откриха първия аквапарк с минерална вода в Девин

Първият аквапарк с минерална вода откриха в Девин. В него  можете едновременно да събирате тен, да се забавлявате с различни атракции и да се оттървете от куп болежки. Водата в аквапарка идва от изворите в Беден и лекува редица заболявания. Препоръчва се за лечение на нервната и опорно-двигателната система. При пиене пък лекува стомашно-чревния тракт, отделителната система и заболявания на жлъчно-чернодробните пътища.

Естествено опциите за релакс и забавление в подобен комплекс не са една и две. В аквапрака гостите могат да се потопят в лековитата родопска вода в 6 различни басейна. Единият от тях е малък олимпийски с дължина от 25 метра. Останалите са развлекателен, акватоничен, детски, бебешки и ВИП зона с басейн. За това, че децата ще се забавляват гарантира факта, че детската зона е проектирана от 6 годишна госпожица, която печели конкурс на аквапарка със своя рисунка.

Именно по детското въображение са изградени и пързалките в къта за малчугани. Малката госпожица пък получи за своя труд безплатна карта за аквапарка до края на годината от собственика на комплекса Николай Иванов. В комплекса има и няколко заведения. Ресторант-градина Модър ще ви предложи родопски специалитети, изготвени с био продукти от регионални ферми. Можете да освежите престоя си и с коктейл в бар Персена.

За тези, които не искат да губят много време и да се разсейват от забавленията, които предлага аквапарка е предвидена зона за бързи закуски като сандвичи, салата и супи. Кафе и бира пък можете да вземете бързо от бар Ж. И за да е релакса пълен в аквапарка се предлагат и спа процдури срещу допълнително заплащане.

И ако си мислите, че да се насладите на минералната вода в Родопите струва скъпо, веднага ще ви опровергаем. Билетът за възрастни струва 10 лева. Деца на ръст между 110 и 140 см влизат сруще пет лева, а входът за най-дребните малчугани е безплатен. Предлагат се и клубни карти, които правят посещенията още по-евтини. 5- дневната карта струва 45 лева за възрастни и 23 лева за деца. Седмичната карта излиза 56 лева за възрастни и 28 лева за деца. 10-дневната карта струва 70 лева за възрастни и 35 лева за малчуганите. Ако си закупите пропуск за 30 дни той ще ви излезе 180 лева за възрастни и 90 лева за деца.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.