fbpx

Аквамания в Албена официално отвори врати

Аквамания в Албена официално отвори врати

След завършването на първата фаза на строителство в курортен комплекс „Албена“, на 1-ви август, тържествено отваря врати аквапаркът „Аквамания“.

Впечатляващият воден атракцион заема близо 30 000 кв.м., което се равнява на територията на 5 футболни игрища, осигуряващ невероятни забавление на деца и възрастни.

На първата фаза ще бъдат пуснати няклоко атракциона:

„Прорейсър“, който представлява 4 писти, с обща дължина 315 метра. Това е най-известната водна състезателна пързалка в света.

Любителите на рафтинга, ще могат да се спускат от 20-метрова кула в продължение на 183 метра в атракциона „Мамут“. Желаещите да се спуснат с надуваем ринг, събиращ 4 човека, ще могат да се отдадат на щуро удоволствие по лъкатушещите улеи на пързалката.

„Мързеливата река“ си прокрадва път лениво под сянката на дърветата, бързеи се устремяват в скалистите каньони „Дивата река“, вълнуващи фонтани експлодират във феерия от цветове и форми.

Идеята на целия парк е да разказва историята на загубен космически кораб във водния рай на една непозната и фантастична галактика, проправяйки си път сред хилядолетни камъни. Специални ефекти, водни оръжия, стена за катерене са сред сюрпризите, които очакват посетителите на аквапарка.

Разбира се, най-големият рай ще е за децата. Феерия от цветове, детски площадки с невероятни космически герои, смалени варианти на атракциите за възрастни:

Детско Торнадо (KIDZ Tornado),  Детски ПроРейсър (KIDZ Racer), Детски Туистър (KIDZ Twister) и Детска мини река (KIDZ Mini River). Докато се изкачват по стъпалата, за да спуснат от пързалките, децата ще се сблъскат с мистериозно устройство за телепортация, „старгейт“, от което ще поемат към един приказен свят на радост и въображение.

Непосредствено до детската зона е разположен, тъй наречения „Бар на галактическия пилот“, изписан с образи на извънземни, далечни и непознати цивилизации, както и надписи на неизвестни на човечеството космически езици.

Просторният „Звезден тунел“ (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж галактически коктейл на сенчестата Бар Тераса.

„Къщата на Млечния Път“ (Сладоледеният салон), разположен до търговските магазини, посреща гостите с ледени изкушения още при самото влизане в парка.

Втората фаза на проектиране и строителство на Аквамания се планира да бъде завършена през 2015 г. и да включи още 2 уникални по рода си водни атракции, като дългият 191-метра Тантрум, 76-метровата пързалка за отвесно спускане „Free Fall“, както и атракционен басейн и амфитеатрална сцена.

Работното време на Аквамания е от 10:00 до 18:30 часа.

Както КИТТ вече писа, гостите на хотелите PrimaSol Ralitsa superior, PrimaSol Ralitsa superior Aquaclub и Вита Парк в Албена ще се радват на безплатен неограничен достъп до водните атракции на Аквамания през този летен сезон.

Аквамания отваря врати за гостите на ваканционно селище Албена, както и за всички външни посетители, желаещи да станат част от космическата магия на водата!

Почивка в Албена, хотели

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.