fbpx
 

Арт елитът си дава среща в Созопол за Аполония

И през тази година между 1-ви и 10-ти септември арт елитът на България ще си даде среща в Созопол. Тогава в крайморския град се провеждат празниците на изкуството Аполония. Първият подобен фестивал се състои през 1984 г., а фондация Аполония възражда традицията през 1991 г. По време на 10-те дни на фестивала жителите и гостите на Созопол могат да се насладят на над 70 културни събития.

Ако искате да не пропуснете нито едно от тях тряба да се сдобиете със златен билет. Цената му е 360 лева. Всяко от мероприятията можете да посетите срещу средно 15 лева. В първия ден на фестивала можете да се насладите на класически концерт с участието на Димитър Буров – цигулка, Христо Танев – виолончело и Людмил Ангелов – пиано. Както и да присъствате на откриването на изложбите.

На 2-ри септември можете да присъствате на концерт дуо пиано на Аглика Генова и Любен Димитров, участието на Биг Бенда на БНР със солист Милица Гладнишка. На площад Аполония пък е откриването на Книжната Аполония. На 3-ти можете да гледате документалния филм Мир Вам с режисьор Неда Соколовска и игланият Жажда на Светла Цоцоркова, да присъствате на рецитала на пиано на Веско Стамболов. От 21 часа можете да чуете концерта на Поли Генова, LaTiDa, Polifonia, Стефан Стефанов, Васил Крумов и Росен Ватев. От 23-ти часа пък е часът на Антони Дончев и неговите колеги.

До края на фестивала можете да видите български документални и игрални филми и представяния на книги. Както и да се насладите на изпълненията на Иво Папазов, Jeremy, Хилда Казасян, ансанбъл Филип Кутев, Влади Ампов – Графа, Теодосий Спасов Трио, Камелия Тодорова, Живко Петров, Михаил Йосифов, Белослава, песните на Тоника СВ и Ваня Костова. Програмата за любителите на класическата музика също е много богата и няма да ви остави равнодушни.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.