fbpx
 

Цветана Манева е патрон на нов арт фестивал в Бургас

Най-новият фестивал за съвременно изкуство Порт Прим Арт Фест ще се проведе в Бургас от 9-ти до 14-ти октомври. Събитието е под патронажа на българската актриса Цветана Манева. Творчески директор на фестивала е художникът Стефан Божков. Началото ще бъде дадено от 18 часа на 9-ти октомври с филма „Парчета живот“ на Георги Тошев, посветен именно на Манева. Прожекцията в Магазия е безплатна.

Ако искате да станете част от „Кино и вино“ и да се насладите на гроздови питиета заедно с трилоията „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола ще трябва да платите куверт. Началото е от 22 часа в първия ден на фестивала. От 17 часа на 10-ти октомври ще можете да посетите изложба на гладиаторски шлезове в Магазия 1 на Морска гара. Експонатите са дело на Васко Ернст Бърдаров, Лилия Колева – Бърдарова и Емилиян Бонев, които са едни от създателите на филмови шедьоври като „300:Възходът на една империя“, „Конан Варварина“ и „Легендата за Херкулес“.

Входът за излжобата е свободен, също както и този за прожекцията на „Кристо в Япония“ отново на Георги Тошен от 18 часа в Културен център „Морско казино“. Програмата продължава на 11-ти октомври с представяне на поетите Васил Балев, Белослава Димитрова и млади таланти в Експозиционен център – Флора. Входът за събитието отново е безплатен. Срещу 20 лева ще можете да посетите радиотеатърът „Името, твоето име“ в изпълнение на Цветана Манева от 20 часа.

От 17 часа на 12-ти октомври в Експозиционен център – Флора е представяне на поетите Иво Рафаилов и Йорданка Белева. Ще бъде представена и изложба графики и книга с комикси „Кратка история на общуването“ на Борис Праматаров. За да се нсладите на театралната постановка „Всичко или нищо“ на режисьора Лиза Шопова от 19 часа на 13-ти октомври трябва да си закупите билети. В постановката участват Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбоас.

В последния ден на фестивала можете безплатно да присъстване на представянето на книгата „Близки срещи със смесени чувства“ на Мария Касимова – Моасе, на изложбата на Камен Старчев, Георги Миленов, Наталия Абаева, Атанас Гаджев, Моника Попова, Долорес Дилова, Валери Чакалов и Стефан Божков, както и на прожекцията Видео Арт.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.