fbpx

Атракционен парк “Акваполис” – Златни Пясъци

Атракционен парк “Акваполис” – най-красивият воден парк в Източна Европа, е и първият в България, изграден в уникален мавритано-средиземноморски стил. Той се намира в северозападната част на к.к. “Златни Пясъци” на главния път от к.к. “Ривиера” към к.к. “Албена”. Водният парк е разположен в гората с неповторим изглед към морето и целия курортен комплекс.

По мнение на испанските специалисти и на чуждестранните туроператори АКВАПОЛИС – ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ е най-красивият воден увеселителен парк в Европа заради уникалното съчетание на природа и водни атракции. Испанската фирма „Екшън парк “ е световен лидер в изграждането на такива съоръжения с над 90 водни паркове по всички части на света. Инвестицията надхвърля 10 милиона лева. В Акваполис могат едновременно да пребивават до 3000 посетители. Идейният проект и дизайна е на испанската фирма “Екшън парк мултиформа групо” – гр.Валенсия, която е изпълнител и доставчик на основните съоръжения. На входа на парка е изградена скала за катерене с възможни седем маршрута по проект на световния шампион по скално катерене Педро Понс от Испания. Край скалата е оформен амфитеатър, водопад и изкуствено езеро и панорамен снек-бар “Алказар”. Към водния парк е изграден и паркинг за 100 автомобила и 10 автобуса, снабден със специална отсечка за директно придвижване на инвалиди до входа на Акваполис.

“Акваполис” съчетава приемствеността на цивилизациите, населяващи средиземноморския басейн и дали отпечатък върху културната традиция на европейските народи. Наименованието “Акваполис” е синкретично единство на древногръцкия “полис” и латинското название на водата – “аква”.

Забавлявайте се на:

  • Открита 2 метра широка пързалка с наподобяващ речен воден поток, наречена Дива река, по която посетителите се спускат с рингове по изпълнената с извивки и неравности река.
  • Права широка 2 метра пързалка, наречена Ниагара, по която също спускането става с рингове, като се преминава през бабуни с максимална скорост от 50 км/ч.
  • Две напълно затворени тъмни тръби – Черна дупка , по които гостите се спускат с рингове, преминавайки през неочаквани завои, проблясват на места с пулсиращи светлини.
  • Четири пистовата пързалка – Слалом е голямо забавление за група приятели, които са предизвикани да се състезават.
  • Най-вълнуващото преживяване в Акваполис е високоскоростната пързалка тип Камикадзе. Тя е за хора със силни усещания. Изстрелването от нея става от платформа на височина 18 метра с максимална скорост от 60 км/ч.

“Акваполис” е разделен на няколко зони:

  • “За възрастни”
  • “За деца”
  • “Екстремна зона”

В частта за възрастни се намира т.нар. Бавна река, дълга 300м., която минава покрай воден храм с водопад, водни струи, скални отломъци и руини на храм. В тази зона се намира голям басейн за възрастни – място за отдих, откъдето човек може да се наслади на прекрасните гледки в парка. Мост и водопад свързват басейна с балнеоложката зона, в която се намират няколко джакузита и хидромасаж.

Клиентите на парка получават на входа магнитен часовник, който им осигурява еднократен вход и изход от парка. Този магнитен часовник се служи и за ползване на индивидуален сейф за съхранение на лични вещи.

Над 150 човека работят в аквапарка. От тях 32-ма са специално обучените спасители, които се грижат за безопасното използване на водните атракциони и при нужда ще оказват първа помощ. Отделно от това водният парк разполага с медицински център и линейка. До всяко водно съоръжение има указателна табела, описваща правилата за неговото ползване – по бански, без тениски и бижута, с рингове или без и т.н.

В парка има заведение за бързо хранене — р-т “Амброзия”, ресторант а ла карт “Аркадия”, пул бар “Нептун”, панорамен снек-бар “Алказар”. В детския кът атракцията за малчуганите е басейнът с огромен дракон, от чиято уста се спуска пързалка. В басейна има също така костенурка и два малки динозавъра и няколко различни по големина пързалки.

Новина през предстоящия сезон 2011 е специалната оферта за хотел „Метропол“. С цел стимулиране на продажбите предлагаме към резервации за настаняване до 30.06.11 еднократно безплатно посещение на аквапарк „Aquapolis“ за всеки гост – възрастен или дете.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.