fbpx
 

Есенна разходка край Синия вир

Есента в Родопите определено ще ви омагьоса. Ако решите да се разходите до водопада Синия вир край архетектурния резерват Ковачевица пък гарантирано ще вдигнете адреналина и ще се насладите на невероятни панорами. По-големите ентусиасти могат да тръгнат направо от селото, като първите около 2,5 километра ще вървят по асфалтиран път, макар и щедро украсен от крайпътни дървета в най-различни нюанси на есента.

От лявата страна на пътя ще ви упъти пътека с името на мини водопада на река Канина – Синия вир. В началото пътеката започва доста лежерно, но след това става стръмна, а накрая и почти отвесна. Затова е и добре да сте с удобни обувки и облекло. Тъй като особено през есента килимът от борови иглички и листа, както и калта отдолу правят предвижването приключение.

Пътеката до водопада и причудливите скали край него е с дължина около 2 километра, но заради терена придвижването във всяка посока отнема около час. Препоръчваме ви именно есента за приятната разходка, за да се насладите на златните багри на дърветата.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.