fbpx
 

Бали забранява на туристите да карат мотори

Забрана туристите да карат мотоциклети обмислят да бъде въведена на индонезийския остров Бали. Именно това е един от предпочитаните транспорти за пътешествениците на острова, който им позволява да стигат сами на едни от най-интересните места в Бали и да проучват сами живота на острова вместо да разчитат на не особено редовния и удобен градски транспорт или на скъпите трансфери и екскурзии, предлагани от туристическите агенции.

Bali

Причината за планираната забрана е поредица от случаи, в които чужденци нарушават правилата за движение на острова, съобщи BBC. Сред най-честите нарушения са каране без лиценз, без каска, а понякога и без дрехи. Част от туристите дори използват фалшиви регистрационни номера.

Предвижданите промени не са приети еднозначно и от местните, тъй като туризмът на един от най-предпочитаните индонезийски острови все още се възстановява от последиците, предизвикани от глобалната пандемия от Ковид-19.

Bali

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.