fbpx
 

В Карнобат започва Балкански фестивал на изкуствата

От 14-ти до 16-ти юли в Карнобат ще се проведе Балкански фестивал на изкуствата.  Освен на различните форми на съвременно изкуство, надпяване и надсвирване гостите на празника ще могат да се насладят и на градска вечеря, приготвена от Ути Бъчваров. Известният актьор-кулинар ще приготви атрактивно, тежащо 2 тона барбекю.

Ако посетите фестивала ще можете да чуете и видите фолклорни песни и танци от България, Сърбия, Македония и Албания, както и да присъствате на сватбарски надсвирвания. Артистите, чиито изпълнения ще проследите през трите дни на фестивала са близо 600. Като част от празника ще са и брейк битки, които можете да проследите на 15-ти юли от 19 часа.

Събитието ще протича на две сцени – на централния площад в Карнобат „Трети март“ и в Градския парк. Водещи на купона ще са Наско Михайлов, Галя Асенова и Николай Чепишев. Стартът на фестивала ще бъде даден с дефиле на всички участици в празника и голямо всенародно хоро.

Като част от фестивала ще е и Карнобaт Рок Фест на 15-ти след брейк битките. В него звездите са Милена Славова  и ямболската група Seconday. На 16-ти пък ще бъде избран новият бийтбокс шампион на България. Като част от фестивала можете да се насладите и на работата на автори с традиционни техники като грънчарство и дърворезба, да се уверите в уменията на жонгльори и на майстори на други форми на съвременното улично изкуство.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.