fbpx
 

Валя Балканска, Бобан Здравкович и Сигнал на фестивала на балканската скара в Пловдив

От 6-ти до 10-ти септември в пловдивския парк Лаута ще се проведе фестивалът на балканската скара Plovdiv mezi. По време на събитието гостите на бъдещата европейска столица на културата ще могат да се насладят на кулинарните шедьоври на майстори-готвачи, както и на родни и балкански изпълнители.

Музикалната програма първата вечер ще открият любимият на поколения оркестър Канарите, непреходната изпълнителка на народни песни Валя Балканска и известната с богатата си фолклорна програма Ивелина Колева, чиито глас по нищо не отстъпва на този на сестра й – фолкпевицата Преслава.

На 7-ми септември публиката с горещи ритми ще радват Гъмзата и оркестър Виво Монтан. На 8-ми най-щастливите посетители на фестивала ще са почитателите на сръбския певеч Бобан Здравкович и на гръцката звезда Йорданис Агапитос. На 9-ти септември пубкита ще омайват Дарко Филипович и Душица Грабович. Последната вечер е посветена на рокмузиката, като на сцената в Лаута ще забият роклегендите Сигнал и група Хоризонт.

В програмата на фестивала са включени и много изненади за публиката и интересни състезания. Можете да премерите сили на белот, късмета си на табла, да се конкурирате на футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета. За най-добрите естествено са приготвени и награди.

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, както и много сладки изкушения. Входът за фестивала на балканската скара е напълно безплатен. Няма да се плаща и за концертите.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.