Валя Балканска, Бобан Здравкович и Сигнал на фестивала на балканската скара в Пловдив

От 6-ти до 10-ти септември в пловдивския парк Лаута ще се проведе фестивалът на балканската скара Plovdiv mezi. По време на събитието гостите на бъдещата европейска столица на културата ще могат да се насладят на кулинарните шедьоври на майстори-готвачи, както и на родни и балкански изпълнители.

Balkan Grill Festival Plovdiv

Музикалната програма първата вечер ще открият любимият на поколения оркестър Канарите, непреходната изпълнителка на народни песни Валя Балканска и известната с богатата си фолклорна програма Ивелина Колева, чиито глас по нищо не отстъпва на този на сестра й – фолкпевицата Преслава.

Balkan Grill Festival Plovdiv

На 7-ми септември публиката с горещи ритми ще радват Гъмзата и оркестър Виво Монтан. На 8-ми най-щастливите посетители на фестивала ще са почитателите на сръбския певеч Бобан Здравкович и на гръцката звезда Йорданис Агапитос. На 9-ти септември пубкита ще омайват Дарко Филипович и Душица Грабович. Последната вечер е посветена на рокмузиката, като на сцената в Лаута ще забият роклегендите Сигнал и група Хоризонт.

Balkan Grill Festival Plovdiv

В програмата на фестивала са включени и много изненади за публиката и интересни състезания. Можете да премерите сили на белот, късмета си на табла, да се конкурирате на футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета. За най-добрите естествено са приготвени и награди.

Balkan Grill Festival Plovdiv

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, както и много сладки изкушения. Входът за фестивала на балканската скара е напълно безплатен. Няма да се плаща и за концертите.

Balkan Grill Festival Plovdiv
Post Tags
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.