fbpx
 

Започва Балканския фестивал на ракията в София

От 2-ри до 4-ти декември в столичния НДК ще се проведе Балканския фестивал на ракията. На него ще бъдат представени над 250 марки ракии и високоалкохолни напитки. Посетителите естествено ще имат възможността да ги дегустират. Както и да бъдат първите, които отпият от лимитирани серии бутикови и отлежали питиета, непознати на родния пазар.

Любителите на силните питиета ще могат да пробват напитки от Винпром Пещера, Вила Ямбол, Врачанска теменуга, Сис Индустрис, Винпром Карнобат, Винарска изба Мараш, Едоардо Миролио, Дестилерия Исперих, Винпром Свищов, Изба Карабунар, Черноморско злато, Винекс Преслав, Винпром Троян, македонска ракия от Тиквеш. Геслин ще представят турски ракии, а Леопард Трейдинг – узо Пломари.

За мезето пък ще се погрижат от сръбската кафана „Стефанович“, които ще представят сръбската скара. Работното време на фестивала е от 12 до 20 часа. Еднодневният билет за него струва 15 лева. Програмата на събитието включва още мастер класове, лекции и дегустации. По време на събитието ще има и магазин, който ще продава високоалкохолните напитки на цени на производител.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.