fbpx
 

Пробвайте най-добрите балкански вина на специализирания фестивал пред НДК в София

За поредна година в столицата се провежда 10-то издание на Балканския винен конкурс и фестивал. Любителите на подбраните гроздови еликсири имат шанса да пробват най-новите и знакови вина от български, румънски, турски, гръцки, северно македонски и словенски изби. Шатрите на изложителите са вдигнати точно пред Националния дворец на културата в центъра на столицата.

balkan wine festivalДневният вход, който ви дава право на неограничен брой дегустации струва 15 лева. Отделно давате 5 лева за дегустационна чаша, които обаче ви се връщат щом върнете „амбалажа“ на излизане. Ако искате да опитате отличените вина в конкурсната програма на фестивала трябва да доплатите 5 лева за 5 дегустационни чаши от победителите по ваш избор. Определено си заслужава, така че ако сте истински фен, не пропускайте и тази шатра. Обичайно се разпознава по навалицата пред нея, а и по „златния“ й цвят, с който се отличава от всички останали.

balkan wine festivalПо време на феста освен вина, отлежали под звуците на музикалните произведения на Моцарт например, такива от традиционни български сортове, ракии от грозде, можете да пробвате и различни мезета, които обичайно вървят с вино, да си купите висококачествен зехин с различни аромати и вкусове, да хапнете, а и дори да си купите авторски дизайнерски бижута от полускъпоценни камъни и сребро. Отличените вина можете да видите тук – победителите. 

balkan wine festivalФестът ще продължи до 22.30 часа в събота. Наздраве!

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.