fbpx
 

Отвориха английския кралски замък Балморал за посетители

Имението е любимо на крал Чарлз III и кралица Камила за лятна ваканция

Само за 24 часа се продадоха всички възможни билети за посещение на английския замък Балморал, след като имението за първи път бе отворено за туристически обиколки. Мястото е любимо за прекарване на лятната ваканция на крал Чарлз III и кралица Камила. Досега посетители се допускаха само до балната зала и градините на имението, завършено през 1855 г. и купено от кралица Виктория и принц Албърт.

Билетите струваха минимум 100 паунда

Именно уникалността на преживяването стана причина наличните билети да бъдат продадени в рамките на 24 часа, въпреки солената им цена от 100 паунда или близо 230 лева на човек. Имаше и по-скъпи пропуски, – по 150 паунда на човек (около 342 лева), които включваха освен възможност за разглеждане на замъка и следобеден чай, съобщи ДПА.

Посещенията в замъка, ръководени от екскурзоводи, ще се провежда от 1 юли до 4 август. Групите са ограничени до 10 души наведнъж и 40 души дневно. През септември 2022 г. кралица Елизабет II бе фотографирана в дневната на Балморал, докато очаква лидера на

консерваторите Лиз Тръс, на която предстоеше да стане премиер и сформира правителство. Два дни по-късно, на 8 септември, кралицата почина.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.