fbpx
 

Трима световни пианисти загряват публиката за Джаз феста в Банско

Трима световноизвестни пианисти ще подгреят публиката за най-голямото лятно събитие в Банско – Международният джаз фестивал. На 3-ти август късметлиите, закупили билети ще могат да чуят Аксел Цвингенбергер (Германия), Кейто Сайто (Япония) и Ла Дива (Швейцария) в читалището „Никола Вапцаров“. Организаторите обещават много танци, луди буги-вуги ритми и добро настроение.

jazz bansko

На площада в града напълно безплатно от 4-ти до 11-ти август ще можете да се насладите всяка вечер на музиката на български и световноизвестни повелители на нотите. Фестивалът ще открие певицата Петя Буюклиева заедно с Биг бенд Благоевград и младата певица Весела Морова. Първата вечер ще продължи с италианката Киара Панкалди и българската група – „Дърти пърчис“.

jazz bansko

На 5-ти ценителите на музиката ще могат да чуят сръбският Биг Бенд Нашвил с диригент Владан Караджов, българие от Румен Алксандров редтайм бенд и „Джазбоунс“ (Германия). На 6-ти август вечерта ще открие проектът „Индиго кидс“ на Явор Велчев-Яви. В програмата са включени още Надя Тончева и квартетът „Латино Джаз Проджект“ , както и признатите за един от най-добрите джаз състави на Русия Уралския диксиленд от град Челябинск.

jazz bansko

На 7-ми август публиката в Банско ще може да се наслади на „Етник Транс Дуо“ (Швецария, Русия), Гердбанд (Германия) и общото изпълнение на Васил Петров и Ангел Заберски Трио. На 8-ми август на сцената в родния курорт ще гостуват Александрина Симеон Квинтет И Бени Браун, Ли Ксиочуан Квинтет (Китай), „Дейвид Дауър Трио“ (Великобритания) и „Дъ Джав Ейсес“ (Великобритания).

jazz bansko

На 9-ти август вечерта откриват „НАТО Джаз Комбо“ от Белгия. В програмата са включени определяният като феноменален алт саксофонист Дмитрий Баевски, родом от Санкт Петербург с квартера си от САЩ, Камелия Тодорова заедно със „Станислав Абаджиев Трио“ и виртуозите на горещите ритми „ Джипси Кинг“.

jazz bansko

На 10-ти август можете да чуете унгарците от „Балаж Баги Ню Квартерт“ и Криста Почай, дъщерята на легендата Нина Симон – Лиса и Мат Бианко от Великобритания. В последната вечер на фестивала на сцената ще излязат „Дъ Джук Джойн Ройълс“ от Австрия, Омар Хаким и Рейчъл Зет „Оз Експириънс“ от САЩ и бандата на Рут Колева.

jazz bansko
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.