fbpx
 

Банско е най-изгодният ски курорт в Европа

Нова европейска класация определи българският зимен курорт Банско за най-изгодната ски дестинация в Европа. Данните за предпочитанията на туристите от Стария континент са направени на база на анализ на интересите на клиентите в една от най-големите туристически търсачки. 4-членно семейство може да почива в родния курорт за седмица срещу скромната сума от 450 евро или под 900 лева. В посочената сума обаче не влизат нужните средства за ползване на лифт, разходите по пистите, както и наем на ски оборудване.

В същото време най-скъпо излиза ски ваканцията в Швейцария. Същият брой туристи за 7 дни почивка ще трябва да платят в тамошните курорти средно 2706 евро или почти 8 пъти по-скъпо. Банско вече е определен като новата зимна Ибиса на континента. Мястото е подходящо както за семейства, така и за младежи заради целогодишното празнично настроение, ниските цени на напитките и храната, които обаче са с високо качество и евтините входни такси за нощните клубове.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.