fbpx
 

Банско се нареди сред топ 10-те световни дестинации за зимата

Банско отново се нареди на челните места в престижна класация. Този път зимният курорт е избран за една от топ 10-те световни дестинации за зимата. Класацията, която препоръчва най-добрите места за ваканция през тази зима е на списанието National Geographic. Банско е избарано, защото е идеалното място за почивка в планината и спорт.

Другите 9 дестинации, които списанието препоръчва не са за скиори. Това са Гале /Шри Ланка/ , Тусон /САЩ/, Санкт Петербург /Русия/, Квебек / Канада/, Архипелагът Бокас дел Торо /Панама/, Маракеш  /Мароко/, Сайгон /Виетнам/, Орхус /Дания/ и Тонга.

Официалното откриване на сезона в Банско е днес. Цените на ски картите в курорта ще останат непроменени.

Еднодневната карта в курорта отново ще струва 58 лв. за възрастни, 53 лв. – за студенти, 49 лв. – за деца от 7 до 12 г., и символичната цена от 1 лв. за малчуганите до 7 години. Полудневната карта, която може да се ползва след 12,30 ч, е 45 лв. за възрастни.

Курортът има 75 км маркирани писти и ски пътища, от които за начинаещи са 35%, за средно напреднали – 40%, и за напреднали – 25%.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.