fbpx
 

Сянката на плажа ще е „златна“ през това лято в родните курорти

След като последните две години свикнаха на намалени наполовина цени, а на част от плажовете туристите събираха тен и без пари, през това лято се очертава отново сянката да е златна. Вече е ясно, че концесионерите на ивиците през тази година няма да получат отстъпки и таксите да им бъдат намалени наполовина и затова нямат стимул за предлагат по-изгодни цени.

Средната цена за един чадър и два шезлонга ще е 25-30 лева, а на места комплектът с плажните принадлежности ще се предлага и срещу 50 лева обясниха представители на сектора. Така за поредно лято ще се наложи да плащаме за приятна прохлада край брега на морето понякога и повече отколкото за настаняване, особено ако сме избрали квартира или хотел с по-малко звезди.

Какви ще са цените към момента явно е държавна тайна, защото на сайта на Министерство на туризма – https://www.tourism.government.bg/bg/beaches, все още не са променени цените от миналия сезон. Дали от ведомството нямат идея какви ще са цените само дни преди официалното откриване на летния сезон, не искат да стресират туристите с цените или имат други, по-важни задачи и не са догледали необходимостта от актуализация, не е ясно.

В Албена например през последните две лета туристите плащаха по левче за чадър и шезлонг, тоест комплектът за двама струваше 3 лева. Което пък доведе до много гости от околните населени места, задръствания по паркингите и недоволство от страна на туристите, които бяха платили за „ол инклузив“ а буквално трябваше да се борят или да стават рано, за да си намерят сянка близо до брега. През тази година обаче от курорта обявиха че същите ще струват по 7 лева. Тоест комплектът за двама става 21 лева.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.