fbpx
 

Плажът в Слънчев бряг е в топ 100 на най-добрите в света

Инфлуенсъри, специализирани в реклама на пътешествия, туристически експерти и влиятелни личности са наредели плажа на Слънчев бряг сред 100-те най-добрите в света, посочва сайтът beachatlas.com.

sunny beach

Плажът в Слънчев бряг заема 84-то място като изпреварва световни дестинации като Варадеро, Куба, Баваро, Доминиканска република и Love beach на Бахамите. Критериите на класацията включват визуалната привлекателност на плажовете — прахообразни пясъци и чисти сини води.

sunny beach

Припомняме, че плажът на Слънчев бряг е носител на екологичната награда „Син флаг“. В настоящата класация на топ 100 плажове в света са взети предвид различни критерии като добавена стойност за местната общност, разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на различни социални групи, условията за живот и културно значение.

 

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.