fbpx
 

Скъпи чадъри и шезлонги на една четвърт от плажовете

Скъпи чадъри и шезлонги ще има през това лято на близо една четвърът от плажовете, след като концесионери и наематели са решили да не се възползват от предложението на Министерство на туризма за намаляване на цените на плажните съоръжения срещу реципрочна отстъпка в дължимите от тях такси към държавата за стопанисване на ивиците. 42 от общо 133 пажа са решили да продават сянката на максималните цени според договорите им. Така на тях комплектът от два шезлонга и чадър ще струва между 24 и 30 лева на ден.

sunny beachЗначително по-малко плажове с оборудване ще бъдат напълно безплатни – 13. Няма да плащаме абсолютно нищо за сянката на ивиците “Ривиера”, “Буните 2″, „Обзор Мотела“, „Бургас – север“, „Бургас – централен“,“Приморско – централен“, “Къмпинг „Нестинарка“, „Шкорпиловци – юг“, „Ахелой“, „Атанасовска коса“, част 1, „Попски плаж – север 5″, „Царево Централен“ и „Устие на река Велека“. На други 52 морски плажа, възложени на концесия, чадърите и шезлонгите ще струват между 1 и 5 лева.

На три от плажовете пък въобще няма да бъдат поставени чадъри и шезлонги. Това са „Рибарски“, “Батовски“ и „Созопол – запад част 2“. Все още се преговаря с 23 временни стопани на ивиците, за да стане ясно какви цени ще предлагат те през сезона.

beach

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.