fbpx
 

Плажовете на Златни пясъци и Свети Влас са сред най-добрите в света

Два български плажа са привлекли вниманието на специализирания сайт за оценяване на крайбрежни ивици beach-inspector.com. Според проверяващите централният плаж на Златни пясъци и „Венид бийч“ на Свети Влас са сред най-добрите в света. Двата бряга са препоръчани в различни категории. Според авторите на класацията Златни пясъци и неговия плаж са с отличени с 10 точки от 10 възможни като парти зона. За семейна почивка плажните инспектори отсъждат на ивицата 8 точки.

Golden Sands

Според авторите на класацията плажът в Златни пясъци е много чист, както и морската вода. Но като пейзаж имало какво още да се желае. Като минус се отчита трудността при намиране на паркинг, а като плюс, че плажът е достъпен за хора в неравностойно положение. Те препоръчват ивицата и като подходяща за малки деца. Въпреки това авторите на класацията препоръчват Златни пясъци като парти зона, наред с прочути плажове в Испания и Тайланд.

Golden Sands

В категорията „традиционна почивка“ е отличен плажът „Венид бийч“ в Свети Влас. Плажните инспектори отчитат невероятната чистота на плажа и на водата в курорта. Според тях  плажът е малък, но има достатъчно място за почивка, разнообразни заведения и училище по сърфинг. Висока оценка получаваме и за романтичната атмосфера и чистите пясък и вода. На сайта можете да намерите оценката на световните експерти и за много други български плажове.

Sveti Vlas

„Плажните инспектори“ на сайта са проучили 1595 плажа в света в продължение на 3 г. Оценяващите остават поне по 2 дни на определен плаж, правят снимки и видео и проучват мнението на посетителите на място. Категориите на отличените в света са 5 – освен за парти и за почивка, „Ах плажове“ със спираща дъха гледка, подходящи за водни спортове и наградени като малки, но живописни плажове.

Sveti Vlas
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.