fbpx
 

Отварят Мечият парк на 1-ви април

На 1-ви април ще отвори отново за посетители паркът за танцуващи мечки в Белица. Обиколките с гид започват на всеки половин час от 12 до 18 часа. През ли и август вермето е удължено и можете да посетите парка от 10 до 18 часа с обедна почивка между 12 и 13 часа. 28-те мечи обитатели на парка вече се разбуждат след дългия зимен сън.

Първите сто деца, които посeтят парка ще получат и подаръци – изненада. Деца до 7 години влизат в царството на мечките безплатно. По-големите деца плащат входен билет от 3 лева, а възрастните – 6 лева. За организирани групи има и отстъпка и тогава цената е  4 лева за възрастни и 2 лева за деца.

Паркът се намира в местносттa Андрианов чарк на 12 км. от град Белица и на 180 км от столицата. Обиталището на мечките се простира на цели 120 000 кв.м., а сред инициаторите за създаването му е френската актриса Бриджит Бардо. Повечето от мечките са били от така наречените танцуващи – дресирани да забавляват. Сега те са спасени и се радват на живот наоткрито.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.