fbpx
 

Вижте най-красивите котки на Европа в София

На 25-ти и 26-ми ноември в София ще се проведе изложба-състезание за най-красивите котки. През уикенда в столицата публиката ще може да види над 20 породи от мяукащите създания в Музея земята и хората. От 10 до 17 часа ще имате шанс да се насладите и на рядката порода петерболд. Котката прилича на любимите на египетските фараони котки.  Най-красивите котки ще бъдат избирани от престижно международно жури в различни категории.

Най-голямата награда ще получи котката избрана за европейски шампион. Кастрираните животни могат да се включат в категорията европейски премиор. Най-малките котки, които ще могат да участват са на 4 месеца, а най-възрастните ще се борят в категорията за ветерани, навършили 8 години. През двата дни на изложението публиката ще може да види 150 различни котки.

За да спечели приза най-красивата котка трябва да притежава чар и добър характер. Сцена на дефилето на котките ще бъдат гигантските кристали в Музея земята и хората. На втория етаж любителите на нежните създания ще могат да си закупят и картина на котка от любимата им порода от художничката Милена Вълчанова. Или да поръчат портрет на своя домашен любимец.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.