fbpx
 

Без пластмасови боклуци на Беглика Фест

Ползването на пластмасови вилици, лъжици, чаши и чинии за еднократна употреба ще бъде забранено на тазгодишното издание Беглика Фест. Целта естествено е зелена – да бъдат намалени отпадъците. Организаторите обясняват, че заведенията могат да ви поискат депозит за чаша или чиния, която да ползвате до края на фестивала. И съветват желаещите да си носят от вкъщи. В заведенията ще има и дървени и картонени съдове, които ще се заплащат.

През тази година фестивалът ще се проведе от 23-ти до 27-ми август на язовир Голям Беглик. Входният билет за всички дни на фестивала струва 65 лева, а ако си го вземете на място цената му е 70 лева. Ако решите да се включите в само един ден от фестивала плащате 20 лева за вход. Предлага се и семеен билет за двама на цена от 110 лева и групов за петима срещу 275 лева. Децата до 14 години влизат безплатно. А броят на посетителите е ограничен до 2 200, отново с цел грижа за природата.

Музикалната програма на фестивала ще ви предложи да послушате новозеландската певица, която работи в София Tui Mamaki,  група Лоши петли, пътуващите музиканти от Soulfia, Светлана Василева – Стрела, Дари и Егго,Acoustic Soul, Иван Шопов в тандем с Лора Желязкова, Зейра, Основно ветрове, Vataff Project, Victor’s Mob и Imagine.

Можете да се включите в уъркшопите по експерементален танц, ще можете да отворите чакрите си с музика и да участвате в музикални импровизации. И тази година е предвидена и специална театрална и циркова програма. Освен да гледате кулени и драматични пиеси ще можете и да се научите да жонглирате или да се забавлявате правейки цветни сапунени балони.

През тази година за „Острова на тишинавтите“ ще се заплащат допълнителни билети. По време на Беглика фест можете да се включите и в програмите за самопознание и самоусъвършенстване. Предвидени са уъркшопове по творческо писане, артработилници, поетични срещи и всякакви други събития, в които четящите ще се влюбят.

Естествено можете да се включите и в спортните активност и опознавателни разходки в района на Голям Беглик. Можете да пробвате силите си с греблата на каяка в язовира срещу 10 лева на час. Ако искате просто да се разлюлеете над водата му като Тарзан в джунглата, ще трябва да платите за емоцията 5 лева. Толкова струва и тролеят над язовира. Срещу 10 лева можете да се разходите върху кон. Или просто да се излегнете над сянка, люлейки се в някой хамак. Ще има и кът с настолни игри, в който да премерите сили с приятели.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.